Masia de Can Malla

Masia catalana típica del segle XVI amb teulada de dos vessants. Planta rectangular més un pis. Coberta de poca inclinació i teula àrab. La masia va ser construïda cap a l’any 1770 per Anton Malla. Es conserven molts documents que formen part de l’historia d’aquesta casa, com ara escriptures de compres, actes matrimonials, notes de censos… Un dels més antics és el pagament del cens de l’any 1786.

Actualment la masia està cedida per 25 anys a la nostra associació mitjançant un conveni signat amb l’ajuntament el 20 de març de 2002.

Des d’aleshores l’ajuntament ha anat realitzant diferents arranjaments de la masia per tal de dur a terme la seva rehabilitació i adequació a les necessitats existents, els més destacats són la coberta, el pis superior la realització d’un mòdul annex i la façana principal a més dels tancaments dels patis i la vorera. Per la nostra part ens preocupem del manteniment de la masia fent-hi tasques durant tot l’any.

A la planta baixa hi tenim el taller de treball i l’exposició anual de pessebres populars i diorames durant l’època de Nadal i a la primera planta hi han ubicades les reproduccions a escala de les esglésies de Palau-solità i Plegamans i exposicions diverses. Al mòdul annex és on realitzem els tallers que anem organitzant i la carrossa per participar a la festa de Sant Isidre.

img_0061-1-1024x575 Masia de Can Malla

Masia de Can Malla