L’entitat sempre ha considerat que per mantenir-se viva i actualitzada és imprescindible fomentar la participació en allò en que ens és propi. És per aquest motiu que any rere any impulsem tota mena de cursets i tallers de formació oberts a tothom de temes relacionats amb la construcció artística de pessebres, des de com treballar amb diferents materials fins a la construcció de diorames, passant per la il·luminació, l’electrònica, la pintura, el modelatge de figures i un llarg nombre de disciplines que faran les nostres obres més atractives.

Sabem per experiència que és molt més difícil fer pessebristes que fer pessebres, per aquest motiu l’escola s’adreça a persones de totes les edats, dels mes joves, a partir dels 8 anys fins als més grans.

Al curset anual de l’escola de pessebrisme ensenyem tècniques de disseny d’ambients, de modelatge de construccions i paisatges, de gravat i de pintura i la manera de plasmar-les a escala reduïda en forma de diorames.

Els “mestres” som els pessebristes que ja fa més anys que ens hi dediquem, ho fem de forma desinteressada, només amb l’afany de divulgar una activitat artística que ens agrada, que és per a nosaltres una tasca difícil i complexa i que requereix un gran compromís de dedicació amb la única satisfacció de veure l’obra que fan els alumnes i esperant veure la seva continuació com a pessebristes. Amb el anys alguns d’aquests alumnes han passat a formar part del grup de pessebristes més experts i han col·laborat com a  “mestres” de l’escola. Des de l’any 1992 que l’escola ve funcionant d’aquesta manera i cada any hi tenim entre 15 i 20 alumnes. Els diorames que es fan a l’escola sempre formen part de l’exposició anual de pessebres.

L’any 2023 el curset es farà com sempre a Can Malla, organitzat per grups segons les edats, en principi els dimecres a la tarda des de 2/4 de 6 fins a les 8, però restem oberts a les necessitats de cada alumne per tal de que ningú en quedi fora.

El detall del curs és el següent:

  • Lloc: Masia de Can Malla
  • Durada: Del 13 de setembre fins al 22 de novembre
  • Inscripcions: A partir de 12 anys o de 8 anys acompanyats d’un adult per mail a escolapessebrespalau@gmail.com (Butlleta d’inscripció clica aquí)
  • Sessions: Dimecres a la tarda de 17:30 a 20:00 h.
  • Preu Matricula: 18 € pels socis i 25 € pels no socis a abonar el primer dia de classe.
  • Data límit d’inscripcions: 11 de setembre de 2023

També pots inscriure’t al nou curs per a prendre a fer diorames omplint aquest formulari

Butlleta-dinscripcio-escola-2023-723x1024 L'escola anual