Centre d’interpretació del pessebrisme

Aquest en un projecte a llarg termini en el que es va posar un primer horitzó posat a l’any 2007 amb motiu del 25è aniversari de la Nostra Associació. Però com les obres de la rehabilitació de la casa de Can Malla no han finalitzat  s’ha posposat fins que els locals on ha d’esta ubicat reuneixen les condicions necessàries

No volem que el nostre museu sigui una exposició de pessebres vells, sinó una representació didàctica de les tècniques artístiques, creatives i artesanals que es necessiten per portar a terme la nostra activitat. Estarà tot l’any disponible per ser visitat. L’associació es compromet a obrir-lo al públic un diumenge al matí al mes, durant el dies d’obertura de l’exposició de pessebres dins el període nadalenc i sempre que se’ns demani amb antelació suficient .

El museu ocuparà la planta alta de la Masia de Can Malla i estarà format per:

Mostra permanent de pessebres d’artistes palauencs

En aquesta mostra hi haurien exposats algunes obres que tinguin algun interès especial molt relacionat en el nostre municipi o en el nostre entorn així com objectes d’una qualitat excepcional.

Les obres exposades no seran sempre les mateixes i s’aniran renovant en funció de la disponibilitat.

Espai didàctic dedicat a exposar les tècniques de construcció del pessebres mostrant
Diversos materials, tècniques, trucs que s’utilitzen per representar diversos elements naturals o constructius, diferents etapes de la construcció d’ un pessebre, etc.

La finalitat d’ aquest espai seria exposar d’una forma interactiva el procés de construcció dels pessebres. El visitant podria tocar i fer petites proves amb el materials, fent amb les seves pròpies mans el gravat d’una placa, preparar un arbre, assajar alguna tècnica de pintura, aplicar la perspectiva, etc.

També s’hi podrà veure un diorama pel davant i pel darrera per veure-hi les tècniques utilitzades per simular la seva realitat visual.

Sala d’exposicions temporals

Per mostrar-hi diversos objectes relacionats amb el món de les arts plàstiques: fotografies, dibuixos, figures, quadres, maquetes, escultures, etc. Aquesta sala també podria servir per exposar obres plàstiques de diferents artistes palauencs.

Sala d’exposicions de pessebres d’altres associacions.

Per mostrar-hi obres d’associacions i pessebristes d’arreu de Catalunya i del món. Aquesta exposició en renovaria anualment. El que volem es que cada any es pugui veure una mostra de pessebres d’un lloc diferent.

Tot això pensem que atraurà al visitant de fora del nostre municipi o farà que Palau sigui molt més conegut al nostre país. Al mateix temps, oferim un nou espai d’interès cultural centrat en les arts plàstiques però obert a qualsevol activitat, social, cultural, artística o lúdica.