El diumenge 12 de desembre, vam inaugurar la 39a exposició de pessebres a Can Malla. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Palau, Sr. Oriol Lozano, al que també hi van assistir d’un bon nombre de regidors de la nostra vila.
En el transcurs d’aquest acte es va fer un recordatori al nostre company Jaume Malla que ens havia deixat l’any anterior i es va descobrir una placa de ceràmica amb el seu nom per dedicar-li el vestíbul principal de la casa. Van ser uns moments molt emotius recordant el gran pessebrista que va ser i la gran tasca que havia dut a terme des del començament de la nostra Associació.
A fora a Can Malla, com en anys anteriors, hi va haver una ballada de sardanes organitzada amb la col·laboració dels sardanistes de Palau.

Va ser una mostra de pessebres a “Cara i Creu”
Com diu la cançó d’en Lluís Llac tot a la vida té la seva cara i la seva creu, i en aquesta exposició es va fer ben palès.

La Cara


Molts visitants habituals han destacat que, molt probablement, aquesta ha estat una de les millors exposicions de pessebres que hem fet mai a Palau, no només per l’alt nivell de qualitat artística dels diorames sinó per la diversitat que té l’exposició i per la presentació amb els nous plafons, nous marcs i les millores il·luminatives. A part de la molt bona qualitat artística de la majora dels més de 37 diorames nous de la planta baixa de Can Malla i 5 els fragments tots nous, com cada exposició, aquest any s’ha valorat molt positivament tot el que hem exposat el pis superior: el diorama triple (“Teatrillo”), El gran diorama de 9 metres quadrats, i, molt especialment, han causat una gran sensació les 14 vitrines en les quals hi hem exposat d’una forma didàctica el procés de preparació del molts dels diversos elements que posem al pessebre com mobles, arbres, palmeres, figures, barques, etc.

La Creu

Els primers dies de l’exposició les vistes dels dies festius, i les visites de les escoles els dies feiners van ser gairebé les esperades, fins arribar el dia de Nadal en el que ja vam notar una davallada de les entrades que com més avançaven el dies més es notava, suposem que degut a les males dades de l’evolució de la pandèmia. En arribar el gener es va notar mol-tíssim una gran davallada en el nombre de nens que venien a portar les cartes al patge Reial que, com cada any, des de fa 33, ha organitzat la nostra entitat, primer a Can Cortés i des del 2002 a Can Malla. La causa l’atribuïm en part a la pandèmia i però en més gran mesura al muntatge del Campament Reial, que hi va haver al mateixos dies als jardins de Can Cortés, que evidentment, per als nens i nenes de Palau, era molt més atractiu. Però fins el dia de la clausura (16 de gener) havíem tingut 2360 visitants el que representa gairebé un 60% de les visites habituals dels 10 anys anteriors a la pandèmia.

Vídeo de la 39a Exposició de Pessebres

Entrada similar