Fa pocs dies, un grup de pessebristes de la nostra Associació, van sortir en avió cap a Menorca per assistir a la 51a Trobada de de Pessebristes de Catalunya i Balears que organitzaven els amics de Maó.
Van ser uns dies molt interessants que ens van permetre compartir experiències entre nosaltres i entre tots els prop de 100 persones pessebristes assistents que veníem de tot Catalunya i de Mallorca.
Els actes oficials de la trobada van començar el dissabte 15 d’abril visitant els locals on els companys de Maó construeixen i exposen les seves obres, a més ens van explicar la seva història i les seves particularitats que van molt relacionades en les característiques insulars que tenen. Més tard i després d’una passejada per Maó, vam assistir a una recepció oficial al saló de plens d’aquest ajuntament.
El diumenge 16 al matí ens van fer una visita guiada pel centre de la ciutat i ens van explicar moltes coses de la seva interessant història. Després vam fer un desplaçament en un catamarà que ens va portar a l’Illa de Rei. Un cop arribats a l’illa vam fer diverses visites a un antic hospital Naval que havien construït els anglesos al segle XVII, on a principis del segle XX es va anar perdent, fins que un grup de voluntaris va començar a recuperar l’illa a partir del 2004 i que ara ja és visita-ble, però encara resta molt treball de recuperació per aquestes persones voluntaries que s’han organitzat molt bé com una fundació.
Tornat a port van anar al dinar oficial de la trobada amb tots els pessebristes assistents junt que va ser esplèndid.
Finalment, ens van donar un record de la trobada a cada entitat assis-tent.
La 52a trobada serà a Sabadell l’any 2024.

51trobada-pessebrista-2 51a Trobada de Pessebristes a Maó

Entrada similar