Com ja sabeu perquè un pessebre estigui ben fet ha de mantenir una correspondència i unes proporcions correctes entre les figures i els elements arquitectònics o vegetals que posem. 

El primer pas per aconseguir-lo és definir la mida de les figures que estaran situades a primer pla. 

De mesures de figures hi ha moltes mides estàndard que van des de 7 cm a 35 cm i la relació amb la realitat agafaren que la figura equival a una persona real d’uns 170 cm d’alçada. 

En raó a aquesta elecció podreu calcular les mides de tots els altres elements que les envoltaran en la part principal o primer pla. 

Per poder fer el càlcul es fa d’una manera senzilla que explicarem a continuació, però si aneu al final d’aquest article us hem deixat un PDF que us podeu imprimir i que ja té els càlculs fets. 

També el tindreu disponible en Can Malla seu de la nostra  l’associació de pessebristes. 

 Perquè sigui més fàcil d’entendre el càlcul ho farem per mitjà d’un exemple. 

Imaginen que volem construir una porta i les figures que volem posar són de 12 cm, en teoria una porta en la vida real podríem parlar de què farà uns 200 cm o 220 cm d’alçada ( 2 o 2,20 metros) 

És a dir per calcular aquesta alçada de la porta en proporció a la nostra figura, agafem l’equivalència que hem dit abans de. 

12 cm (figura) equivalen a 170 cm en el món real. 

I si volem que la porta faci 220 cm en realitat, per calcular que alçada que haurà de tenir en el nostre pessebre fem el següent càlcul, que es tracta d’una simple regla de tres. 

12 cm ——————– 170 cm

x  cm ———————- 220 cm 

x= (12 cm x 220 cm) / 170 cm =15,53 cm 

Per tant, en aquest cas l’Alçada de la porta té que sé de 15,53 cm en el nostre pessebre per la figura de 12 cm. 

Per tant, en la taula que us podeu descarregar està posat en la primera columna la mesura real que voleu buscar i en les altres columnes les mesures per al vostre pessebre amb relació a les mides de les figures que poseu que podeu veure són les més estàndard 6, 10,11,12,15, 16,17,20,22 24 i 30 cm. 

Esperem que aquesta informació us resulti profitosa i no dubteu a comentar si voleu alguna informació més per poder fer nous articles que us ajudin en la construcció dels vostres pessebres. 

Entrada similar